Vuorsola Oy, Rautaista ammattitaitoa oikealla asenteella.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ajankohtaista

Arktiset olosuhteet -32 astetta

Tänään torstaina 7.1.2016...

Lue lisää ››Suomen Vahvimmat

AA-logo

Koneyrittämistä pitkillä perinteillä.

122_pappa_01.jpg

Ensimmäiset kuorma-autot vuonna 1947

Olavi Vuorsola aloitti autoilun sodan jälkeen vuonna 1947. Aluksi ajokkina oli Volvo, rekisterinumero oli papan muistikuvan mukaan LV-127.

Pian mukaan tuli myös Ford Thames ja Ford Rhein, Dodge, GMC, Chevrolet, Citroen, Diamond, Federal, ja White merkkisiä kuorma-autoja. Parhaalla aikaa ajossa oli kahdeksan autoa. Silloin kuormat tehtiin ja monesti myös purettiin käsin. Yleisimmin kuljetettiin tukkipuuta, sahatavaraa, hiekkaa, soraa, teuraseläimiä, ja maataloustuotteita.

Kuvassa tukkikuormassa Leppäruhkan tiellä vuonna 1952 GMC 6X6 puoliperävaunu yhdistelmä, ja Saarisen pajalla Pomarkussa tehty mekaaninen tukkinosturi. Apumiehenä Leo Heer.

 

Koneyrittäjä vuodesta 1974

Mauno Vuorsola aloitti koneyrittäjä alkuvuodesta 1974. Aluksi kalusto koostui pääasiassa kaivinkoneista ja dumppereista, pikkuhiljaa mukaan tulivat, puskukoneet, kuorma-autot, lavetit, murskaimet ja kaikenlaiset muut maanrakennusalan koneet. Muutamia maanrakennus ja kuljetusalan yrityksiä myytiin matkan varrella.

Tämä yritys on perustttu vuonna 1991. Alussa toimimme pääasiassa murskauksen parissa, Suomessa ja Ruotsissa. Yrityksen nimi oli aikaisemmin Oy Nordiska Berg Teknik Ab. Myöhemmin toimintamme keskittyi Suomeen ja yrityksen nimikin vaihdettiin Vuorsola Oy:ksi

 

Sukupolven vaihdos

2000 luvun alussa päätettiin keskittyä nosturialalle, ja yrityksen muut koneet myytiin tai vuokrattiin pois. Samalla Mikko alkoi ottaa vastuuta yrityksen asioista ja vähitellen siirtyi toimitusjohtajaksi. Nykyisin Mikon pikkusisko, Satu Vuorsola vastaa yrityksen ajojärjestelystä ja konttorista.

Tällä hetkellä kalustomme käsittää useita raskaita Hiab-autoa, ajoneuvonostureita, vahvoja World Power asennusnostureita ahtaisiin tiloihin, raskaskuljetus lavettiyhdistelmiä, saattoautoja, vaihtolava-autoja, pyöräkuormaajia, kaivinkoneita, torninostureita,  henkilönostimia, useita erilaisia lavetteja, jatkorekkoja, perävaunuja sekä haalauskalustoa raskaisiin siirtoihin.